Når man skal lage en ny nettside kan det være fristende å fokusere utelukkende på utseende de besøkende blir presentert med, og det er absolutt viktig at nettstedet ser innbydende ut. Men det er også svært viktig at de som skal lage innhold for nettsiden får et godt publiseringsverktøy å jobbe med. Dette er en av grunnene til at WordPress da kan være et riktig valg for ditt neste nettsideprosjekt.

Brukervennlighet

Når informasjon på en nettside blir oppdatert jevnlig gir dette et inntrykk av at innholdet på nettsiden er aktuelt, og mengden tilbakevendende besøkende vil øke.

For at denne jobben skal bli en smertefri prosess, er det viktig at redaktøren og forfatterne har et verktøy å jobbe med som er intuitivt og enkelt, slik at de kan fokusere på innholdet sitt i stedet for å bruke tiden til å finne svar på hvordan de bruker løsningen.

WordPress er både en av verdens mest populære publiseringsløsninger, men også et av de enkleste verktøyene å sette seg inn i selv for nye brukere som ikke er vant til å lage innhold på nett. Med enkel tekstredigering som er veldig lik som den man finner i et vanlig tekstredigeringsverktøy slik som Microsoft Word, vil nye brukere umiddelbart føle seg mer komfortable med å bruke det.

There’s a plugin for that

Med dagens utvikling i det mobile applikasjonsmarkedet er vi blitt vant til at det finnes en ”app” til å gjøre omtrent alt man skulle ønske (og ja, WordPress har også sin egen app).

I WordPress er også dette en aktualitet. Det utvikles enormt mange tredjepartsprogrammer som lar deg utvide WordPress med funksjonalitet som ikke allerede finnes i løsningen. Dette kan være alt fra et enkelt kontaktskjema for potensielle kunder til et omfattende system for å håndtere bordbestillinger i en restaurant.

I skrivende stund finnes det over 40.000 gratis utvidelser til WordPress som enkelt kan installeres i et eget grensesnitt i løsningen.

Open Source Initiative logo

Open Source

En av hovedårsakene til at WordPress har blitt så populært som det er kommer av at kildekoden til løsningen er åpen (også kalt Open Source.) Dette betyr at hvem som helst kan bidra frivillig til videreutvikling og vedlikehold av løsningen.

Grunnen til at dette er viktig er at utviklere fra hele verden, med forskjellig kompetanse kan bidra med sin kunnskap for å lage et bedre publiseringsverktøy.

Som et resultat av denne frivilligheten kan WordPress ha jevnlige oppdateringer for å holde følge med teknologiske fremskritt og trender i markedet, som igjen kommer brukerne av systemet til gode.

SEO ut av esken

Noe at det viktigste ved å ha en nettside er å kunne bli funnet i de forskjellige søkemotorene, slik som Google. En flott nettside er ikke mye verdt dersom man ikke kan søke etter den. WordPress gjør dette enkelt ved at det ut av esken er svært god søkemotoroptimalisering (forkortet SEO) innebygd i løsningen. Dette gjør at du som forfatter slipper å tenke på hva som skal til for at ditt innhold skal havne høyt i resultatlistene.

Dette arbeidet kan tas et skritt videre, ved å installere en gratis tredjeparts utvidelse som gir visuell tilbakemelding på hvordan innholdet ditt vil se ut når noen søker etter det, og gir deg forslag til forbedringer som kan gjøre så sannsynligheten for høy rangering øker. Du har også mulighet til å bestemme hva tittelen og beskrivelsen for de forskjellige sidene og artiklene dine skal være i resultatet. Dette kan være svært nyttig i de tilfellene hvor innholdet ikke nødvendigvis egner seg som et kort utdrag.

Du kan lese mer om WordPress her.

Det er kombinasjonen av brukervennlighet og god funksjonalitet som gjør at WordPress burde være en seriøs kandidat til å brukes i ditt neste nettside prosjekt.