Gjennom optimalisering av tekst og kode, øker vi din synlighet i søkemotorene, slik at potensielle kunder finner din nettside. Vi kan bistå med hele prosessen fra A til Å.

Hvorfor er søkemotoroptimalisering viktig?

Søkemotoroptimalisering er tilrettelegging av tekst og kode som gir nettsiden bedre relevans mot søkene som gjøres på eks. Google, Bing og Yahoo. Hva som må gjøres med koden går vi ikke nærmere innpå her, men for tekstene er det enkle regler som må følges for å øke relevansen.

Søkemotorene lever av å vise brukerne gode søkeresultater. Google’s algoritmer er idag så avanserte at de forstår meningen i teksten og om den er lettlest. Google forstår synonymer, bilder, video, lyd og layout, i tillegg legges det vekt på om din nettside blir klikket på i søkeresultatene. En nettside som gjør det enkelt for brukeren å finne svaret på sitt søk vil ofte komme høyt på resultatlistene.

Ønsker du å bli funnet på «søkemotoroptimalisering», så skriv mye om temaet. Du bør også inkludere tilstøtende uttrykk som seo og organisk søk. Søkeordet bør være med et visst antall ganger i overskrifter, tekster, linker osv. Dette er aldri fasiten. Google har vist at den klarer å finne nettsider som er like relevante, uten at søkeordet er med i teksten.

Det er viktig å forstå hvordan forskjellige type søk, gir visse type søkeresultater. Søkes det på ett ord, eks. «joggesko» – er det ikke opplagt hva brukeren er ut etter. Historien bak joggesko, besøke nettbutikk eller tester av joggesko? Google viser da en kombinasjon av alt. Søkes det etter «joggesko orientering» er intensjonen bak søket mer spesifikt. Legg merke til at her forstår Google at du egentlig trenger «orienteringssko», og viser dette i søkeresultatet.

Få siste nytt om Google’s oppdateringer? Se disse nettsidene:

webmasters.googleblog.com
searchengineland.com
Moz.com/blog

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Tekst og innhold:

Optimalisering av tekst, innhold og kode kan gjøres på de fleste stadier av en nettsides levealder. Den kan gjøres og bør gjøres når nettsiden bygges opp første gang, men det kan også utføres på allerede eksisterende nettsider.

Før man begynner å skape tekst og innhold, bør må man først finne ut hvilke ord og uttrykk man ønsker å bli funnet på ( søkeordsanalyse), og hvor mange søk det er på de valgte ord og uttrykk. Det er alltid fristende å optimalisere for ord og uttrykk med flest søk, men viktigere er det å finne søkeord med best intensjon mot dine produkter og tjenester.

Deretter begynner man å skrive tekster, eller omskriver de tekster man alt har. Vi kan bistå deg med hele denne prosessen, eller deler av den.

Kode:

På alle nye nettsider vi setter opp, optimaliserer vi kode og oppsett for å tilfredsstille de kravene som søkemotorene til enhver tid har til nettsider. Vi kan også gå inn i eksisterende løsninger og optimalisere og skrive om kode. Med optimalisering av kode så snakker vi blant annet om kanonisering, robots.txt, htaccess, merking av bilder, riktig oppsett av linker, lastetid, osv.

Vet du om Google kan se nettsidens layout? Dette kan du sjekke med Google Search consol. Her kan endringer i robots.txt bidra til et riktigere bilde for algoritmene.
Er nettsiden din treg? Det er ikke bra for brukervenneligheten, og vi kan bidra med kompetanse på dette området.
Sjekk nettsiden din med: PageSpeed Insights

Våre CMS løsninger og søkemotoroptimalisering

Alle våre CMS løsninger er tilrettelagt for søkemotorer. Enten via standardfunksjoner i CMS løsningen, eller via tilleggsmoduler man får kjøpt til.

Tips!

Det er alltid lurt å legge til en oppfordring til handling på hver side. Det kan være et kontaktskjema, påmelding, linker eller annet du vil din besøkende skal gjøre.

Vil du få nettsiden din mer synlig på Google – Fyll ut skjema så tar vi kontakt innen kort tid.