WordPress er et av verdens mest populære publiseringssystemer med fokus på brukervennlighet, søkemotoroptimalisering og fleksibilitet.

Ca. 15 % av alle nettsteder i verden er bygget på denne plattformen. Populariteten vokser fort, og omlag 25 % av alle nye nettsteder blir nå laget på denne pubøiseringsløsningen. Publiseringssystemet har tilgjengelig et stort utvalg av komponenter for å utvide funksjonaliteten, og det gjør det derfor svært fleksibelt og muliggjør alt fra enkle blogger til netthandelsløsninger, presentasjonssider og business-sider. Systemet blir distribuert som åpen kildekode (open source), og er skrevet i programmeringsspråket PHP.

Brukervennlig og enkelt

Administrering av innhold er enkelt og intuitivt, og krever ingen programmering. Redaktører kan enkelt redigere og publisere innhold direkte på nettsiden.

WordPress har mange fordeler

  • Enkelt å publisere nytt innhold: Artikler, nyheter, bilder og videoer publiseres med få trykk.
  • Enkelt å tilpasse forskjellige brukernivå: Flere kan legge ut nytt innhold på siden, men ikke alle skal ha like rettigheter. Dette tilpasses enkelt som «Administrator».
  • Utallige «plugins» tilgjengelig:  Utvide funksjonaliteten ved bruk av utvidelser, også kalt «plugins». Se oversikt over populære wordpress plugins.
  • Innebygget kommentarfunksjon: Besøkende på siden kan kommentere på innhold. Denne kan skrus av!
  • Søkemotoroptimalisert: Google forstår enkelt strukturen på en WordPress nettside. Det er tilrettelagt mye bra innen teknisk seo, men det lages ingen strategi for deg. Les mer om våre seo-tjenester her.
  • Flerspråklig: Støtter over 70 forskjellige språk, har du brukere fra forskjellige land, er det lett å tilpasse.
  • Oppdateres jevnlig: WordPress blir hele tiden oppdatert til å støtte den nyeste teknologi og sikkerhetsforbedringer. Se liste over sikkerhetsoppdateringer.

Hvilke store bedrifter bruker WordPress?

I dag velger flere store bedrifter over hele verden denne plattformen.

Noen eksempler:

Walt Disney Company

Mercedes Benz

The New Yorker

This is Finland

Usain Bolt

I Norge har bl.a. NRK i mange år hatt flere av sine nettsider på denne  plattformen. Av norske bedrifter kan det nevnes at både Telenor og Statoil med mange nettsider ofte velger dette CMS’et.

Spørsmål rundt WordPress og valg av nettside? Fyll ut skjema så tar vi kontakt.