07 Interaktiv er en del av 07 Media

El og IT Forbundet på åpen laptop

El og IT Forbundet

En case-studie av nettsideprosjekt for El og IT Forbundet. Vi laget en fleksibel og ryddig modulbasert side.

El og IT Forbundet hadde en svært utdatert og uoversiktlig side, der mange stemmer skrek om oppmerksomheten.

Fra ufokusert nyhetsside til brukerbasert tjeneste

Den eksisterende siden var nyhetsbasert, og først og fremst en kanal for organisasjonene for å vise hvilken jobb de gjorde. Vi brukte derfor mye tid til å forankre en endring i organisasjonen der nettstedet primært skulle tilby nyttig info til medlemmene og der vi fokuserte på konvertering. Sammen kom vi frem til at det viktigste konverteringspunktet var verving av nye medlemmer.

Intervjuer, spørreundersøkelser og statistikk

Vi benyttet innspill fra administrasjonen (de får inn henvendelser fra medlemmer og publikum) i kombinasjon med spørreundersøkelser som kunden utførte selv og statistikk fra Google Analytics for å danne oss et bilde av hvilken type informasjon medlemmer og potensielle medlemmer trengte på nettstedet. Innholdsarkitekturen og prioriteringene på siden ble bygd på grunnlag av dette.

El og IT Forbundets nettsider på laptop

Fleksibelt system

Kunden kom til oss med ønske om ny nettløsning, men med lite definert på forhånd. De hadde imidlertid et ønske om stor fleksibilitet, siden de ofte hadde varierende behov i løpet av året og følte at deres nåværende løsning ikke oppfylte behovene deres. I tett samarbeid med utviklerteamet designet vi en løsning basert på tilvalgsmoduler som kunne stables i hvilken rekkefølge man ville og brukes på tvers av nettstedet. På den måten kunne de bygge sider etter behov, og veksle mellom måter å vise innhold på.

Wireframe/prototype av nettsted for El og IT Forbundet

Prototype og navigasjon

Vi bygget først løsningen som en wireframebasert prototype. Det at kunden kunne klikke seg rundt i løsningen var til stor hjelp for å formidle hvordan siden kom til å bli. Vi testet ut flere navigasjonsløsninger i kjappe brukerobservasjoner, og endte opp med den navigasjonsformen som flest fant ting i raskt.

Nøkkelinfo

Kunde:

El og IT Forbundet

Vår rolle:

Strategi og konsept, interaksjonsdesign og brukeropplevelse, grafisk design, front- og backendutvikling, vedlikehold og support.

Publisert:

Vår 2016

Teknologi/ publiseringsløsning:

Drupal

Nettsiden:

elogit.no

 

Grafisk design

Da vi var enige om hvordan løsningen skulle fungere, utarbeidet vi det grafiske designet i prototypen. Siden deres grafiske profil var svært utdatert, designet vi et nytt utrykk på nettsiden, der vi tok utgangspunkt i elektrode-temaet i logoen deres.

Utvikling

Løsningen ble utviklet på Drupal 7 i tett samarbeid med designer, og løsningen ble lansert vår 2016. Nettsiden kan besøkes her.  Vi har nå hatt muligheten til å samle inn data over en periode etter at løsningen ble lansert, og kommer til å gjøre noen endringer fortløpende sammen med kunden for å sikre en enda enklere tilgang til innhold som kundene ofte besøker og leter etter.

Hva trenger du hjelp til?

La oss ta en uforpliktende prat om ditt digitale prosjekt.

Ta kontakt!
¨