07 Interaktiv er en del av 07 Media

Toppbilde: ovf.no på åpen laptop

Ny løsning for Opplysningsvesenets fond

Opplysningsvesenets fond (OVF) gikk fra et nyhetsdrevet nettsted som var vanskelig å finne frem i til et oversiktlig og servicebasert nettsted som bedre kommuniserer OVFs profil.

Opplysningsvesenets fond (OVF) ønsket å fornye nettstedet sitt slik at brukerne enklere kunne finne den informasjonen de var på utkikk etter på et nettsted som hadde hatt mye innhold. I samarbeid med OVF og kommunikasjonshuset Artell definerte vi kjerneoppgavene til de ulike brukergruppene og skreddersydde en løsning for å møte deres behov.

Utfordringen

OVF manglet en tydelig profil, og nettløsningen deres virket uoversiktlig for brukerne. Nyhetene hadde en sentral rolle på forsiden, men informasjonen som de fleste brukerne var på utkikk etter ofte lå dypt begravet i strukturen.

Prosessen

Vi ønsket å lage et oppgavesentrert nettsted hvor brukerne enkelt kunne finne svar på det de lurte på. Ved å definere de viktigste brukergruppene delte vi siden inn i tydelige innholdseksjoner skreddersydd for disse.

Vår samarbeidspartner Artell foretok en grundig innholdsanalyse for å sikre god SEO, innholdskvalitet og nytteverdi for de besøkene på nettstedet. Foruten å gjøre nettstedet mer tilgjengelig for brukerne, ønsket vi også å øke kunnskapen om OVF og styrke profilen deres gjennom designet.

Resultatet

Den nye nettløsningen har blitt en service for brukerne slik at de enkelt får løst oppgavene sine. Viktig informasjon har blitt løftet frem på forsiden, slik at brukerne kan finne det de leter etter ved færrest mulig klikk. Kvaliteten på innholdet har blitt hevet, og innholdet har blitt mye enklere å fordøye enn tidligere, da innholdet manglet tydelig inndeling.

Den nye siden er nå mer i tråd med OVF sin profil, og fremstår som mer imøtekommende og personlig.

Siden er levert på publiseringsløsningen eZ publish.

Nøkkelinfo

Kunde:

Opplysningsvesenets fond

Vår rolle:

Interaksjonsdesign og grafisk design, front- og backendutvikling, vedlikehold og support. UX og innholdsanalyse av Artell.

Publisert:

Juni 2015

Teknologi/ publiseringsløsning:

eZ Publish

Nettsiden:

ovf.no

Hva trenger du hjelp til?

La oss ta en uforpliktende prat om ditt digitale prosjekt.

Ta kontakt!
¨