07 Interaktiv er en del av 07 Media

Toppbilde: Ungdomstelefonen på åpen laptop

Utdanningsnytt

Vi redesignet nettmagasinet til Utdanning, utdanningsnytt.no, og skapte en fremtidsrettet løsning som er lettere å bruke både for leserne og redaktørene.

UTFORDRINGEN

Utdanning er et fagblad for alle som er engasjert i utdanning, oppvekst, skolepolitikk og pedagogikk. Bladet utgis av Utdanningsforbundet og distribueres til rundt 178.000 abonnenter i det norske utdanningssystemet på papir og som eblad, i tillegg til alle de som leser magasinet i nettløsningen.

Nettstedet til utdanningsnytt hadde veldig mye innhold på forsiden, men ingen tydelig prioritering. Dette førte til at mye av innholdet druknet i hverandre, slik at de viktige elementene på siden fort ble oversett. Siden var heller ikke tilpasset mobile enheter og trengte et totalt redesign. Målet for prosjektet var å skape en moderne og fremtidsrettet nettløsning som signaliserte faglig tyngde og ivaretok behovene til de forskjellige brukergruppene. Den skulle oppleves som attraktiv og innbydende, og samtidig være enkel å bruke, uavhengig av leserens digital brukerkompetanse. Det var også et krav at siden skulle bygges på EPiServer.

Prosessen

Løsningen ble utviklet av et selskap som er spesialister på EPiServer, og designerne hos 07 Interaktiv arbeidet tett med deres utviklere for å sikre en god løsning både for redaktører og lesere. I felleskap utviklet vi et system for å kunne ”deske” forsiden, og universell utforming var et fokusområde i designutviklingen.

Resultatet

Fordi designet er responsivt, tilpasser siden seg til alle formater. Den modulære oppbyggingen på forsiden gjør at siden får ekstra liv og gir fleksibilitet til redaktørene.

Den nye løsningen har en tydelig gjenkjennelseseffekt fra det trykte bladet, noe som bidrar til å styrke merkevaren. Nettstedet oppleves nå mye mer oversiktlig, og det har blitt lettere for brukerne å finne frem til innholdet de leter etter.

«Innholdet er alltid det viktigste, men designet på den nye nettutgaven gjør det mye mer fristende å besøke oss.»
Ansvarlig redaktør Knut Hovland

Nøkkelinfo

Kunde:

Utdanning (Utdanningsforbundet)

Vår rolle:

Strategisk rådgivning, interaksjonsdesign og grafisk design.

Publisert:

Vår 2015

Teknologi/ publiseringsløsning:

EPIServer

Nettsiden:

utdanningsnytt.no

Hva trenger du hjelp til?

La oss ta en uforpliktende prat om ditt digitale prosjekt.

Ta kontakt!
¨